Voetbalreglement

Datum & locatie Concept Regels Kostprijs Inschrijving

Datum en locatie

Het voetbaltornooi gaat door het eerste weekend van augustus en is de opening van de devil8 BBQ. Concreet is dit op 4 augustus 2007 en vindt het plaats op de weide in de Eeckhoudtstraat 10, waar het verleden jaar ook plaatsvond.

Concept

Het concept is zeer simpel: het is een zuipvoetbaltornooi. Er wordt door een aantal ploegen tegen elkaar gespeeld, afhankelijk van het concreet aantal inschrijvingen via een poulesysteem. Bij diverse mogelijkheden wordt er gedronken, zoals aftrap, half-time en scoren. Er worden verschillende matchen per ploeg gespeeld, waarna er een finale volgt met hoger drankverbruik.

Regels

De ploegen komen eerst in afzonderlijke poules tegen elkaar uit: Er wordt gestreefd 8 ploegen samen te stellen.

Poule APloegenmatchenRankingHalve finalesWie?FinaleWinnaars halve finales
Ploeg A1 - Ploeg A2
Ploeg A3 - Ploeg A4Winnaar AWinnaar A - 2de poule B
Ploeg A1 - Ploeg A32de poule A
Ploeg A2 - Ploeg A43de poule A
Ploeg A1 - Ploeg A44de poule A
Ploeg A2 - Ploeg A3
Poule BPloegenmatchenRanking
Ploeg B1 - Ploeg B2
Ploeg B3 - Ploeg B4Winnaar BWinnaar B - 2de poule A
Ploeg B1 - Ploeg B32de poule B
Ploeg B2 - Ploeg B43de poule B
Ploeg B1 - Ploeg B44de poule B
Ploeg B2 - Ploeg B3

Een match duurt 15 minuten en start dmv een bieraftrap: elke ploeg vaardigt een drinker af, die het tegen elkaar opnemen tijdens de aftrap, de sterkste drinker (het eerst pint ad fundum) wint de aftrap. Onderling spreken de ploegen af of de aftrap plaatsvindt in het flesje of uit een beker.

Tijdens (halve) finale wordt aftrap gegeven dmv een zuiptrap: de hele ploeg neemt dan deel aan de aftrap: de 4 deelnemers nemen naast elkaar plaats en de 1ste drinker begint, wanneer deze zijn flesje uit is of zijn beker kapot klopt op zijn hoofd, mag de 2de drinker beginnen, tot alle 4 leden hun drank geconsumeerd hebben. De ploeg die hier als eerste in slaagt, wint vanzelfsprekend de aftrap.

Hierop start de match en wordt er gevoetbald volgens minivoetbalregels.

Wordt er gescoord, dan gaat de winnende ploeg naar de kant van het veld en krijgt elk lid een pint voorgeschoteld, de ploeg krijgt hiervoor 45 seconden en moet niet ad fundum (30sec vanaf halve finale). Indien de pint leeg is, moet er terug het veld opgegaan worden, wanneer 2 leden hun drank op is, mag de tegenpartij aftrappen.

Tijdens half time wordt er gewisseld van kant en vindt er opnieuw een zuipaftrap plaats.

HEEL BELANGRIJK: een beslissing van de scheids wordt niet in twijfel getrokken, wordt dit wel gedaan of wordt er gescholden op de scheids, dan volgt hierop een sanctie dmv de "pint op grond-5 maal draaien-ad fundum-regel", zoals de regel al zegt, wordt een pint op de grond gezet, draait de betreffende speler hier 5 maal rond met de vinger op de kop van het flesje, neemt de pint op en drinkt deze vervolgens met gestrekte rug ad fundum leeg.

In poule fase wordt er gespeeld volgens volgende score: gelijkspel = 1 punt, verlies = 0, winst is 3 punten. In halve finale en finale wordt er gespeeld tot er een winnaar is. Zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en duurt de match te lang, dan zullen er zuippenalties genomen worden, en het kan reeds geraad worden: dit worden ad fundums, ploeg met als eerste 3 ad-fundum-winst wint.

Bij discussie over winnaar van een ad fundum, wordt de ad fundum door beide spelers opnieuw genomen.

De bedoeling is duidelijk: op een leuke manier sport beoefenen, wij zorgen voor voldoende drank, jullie voor een overschot aan fairplay.

Kostprijs

Voor verzekering wordt per ploeg 5 gevraagd, wat absoluut schappelijk is.

Elke consumptie tijdens de matchen kost 0,50 , wat opnieuw zeer schappelijk is. Al dient er rekening te worden gehouden met het volgende:

  • De aftrap wordt door de eigen ploeg betaald
  • Bij score wordt de consumptie door de tegenpartij betaald.
  • Bij penalties wordt de consumptie door de tegenpartij betaald.
  • Bij afstraffing wordt consumptie door de eigen ploeg betaald.

Het aantal consumpties wordt genoteerd en na de matchen afgerekend.

Inschrijving

Inschrijven kan bij crew leden of via het contactformulier. Een ploeg bestaat uit minimum 5 spelers, waarvan er 4 deelnemen aan de matchen en 1 reservespeler.